: startujemy : : nocna kuchnia : : multi-medialnie : : coctail towarzyski :

: newsy : : kontakt : : konkursy :

puby restauracje
kawiarnie kluby
pizzerie kawalerskie
dyskoteki bary
hotele online

www.nocnygdansk.pl/lokale.php?nrlok=106

Strefa Reklamy:




22-04-2007 | Portret: Weronika Rosati

Weronika Rosati (ur. 09-01-1984 r.) - aktorka, córka Dariusza Rosatiego i Teresy Rosati. Większą część dzieciństwa spędziła w Stanach Zjednoczonych i Szwajcarii. W roku 1990 wróciła do Polski, gdzie uczęszczała na zajęcia taneczne i akrobatykę do Teatru Buffo.

W 2001 roku zadebiutowała na dużym ekranie wcielając się w rolę Niki w filmie "Klasa na obcasach". W 2002 roku rozpoczęła studia w Prywatnej Szkole Aktorskiej Haliny i Jana Machulskich. W roku 2003 przeniosła się na wydział aktorski Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej im. Leona Schillera w Łodzi.

Przez pewien czas związana z korespondentem polskich stacji telewizyjnych w USA Mariuszem Max Kolonko.


Wybrana filmografia  
Klasa na obcasach (2000)
Marzenia do spełnienia (2001-2002)
M jak miłość (2002-2006)
Samo życie (2002-2005)
Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście
Tak czy nie (2003)
Pitbull (2004)

I to tyle z encyklopedycznego info, a z gorrrrących news'ów: Weronika niebawem ukaże się na dużym ekranie w roli jaka z całą pewnością Was zaskoczy :o). Obok jej fotka z właśnie kręconej hollywoodzkiej produkcji House.

Sylana




komentarze archiwalne

www.blaszanybebenek.com www.miastoaniolow.com.pl www.barbados.com.pl fahrenheit www.panoramarestauracja.pl friends www.quepasa.com.pl

: startujemy : : nocna kuchnia : : multi-medialnie : : coctail towarzyski : : newsy : : kontakt : : konkursy :

Właścicielem serwisu nocnygdansk.pl jest Agencja Reklamowa PROMONET24
Copyright - 2003-2014 - Gdańskie Vademecum Imprezowicza. Wszystkie prawa zastrzeżone